Vrei mașină?

 In Noutati

Guvernul dorește să impulsioneze și mai mult achizițiile de mașini noi, iar următoarea măsură, care ar putea fi aplicată în luna decembrie îi poate ajuta pe doritori să ajungă mai ușor la vehiculul dorit.

Oficialii de la Palatul Victoria au în plan să modifice programul ″Prima Maşină″⁣, ca să dea un nou impuls pieţei auto, în preajma Sărbătorilor. Un nou proiect de Ordonanţă de Urgenţă aflat pe masa Executivului ar urma să permită folosirea tichetelor ″Rabla″⁣, la cumpărarea de autoturisme noi, prin credite bancare garantate de stat.

„Propunerile de modificare a OUG nr. 66/2014 (privind aprobarea programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, n.r.) vizează următoarele obiective: posibilitatea achiziţionării de către beneficiarul programului a unui autovehicul nou, pe lângă cel clasic cu sistem de propulsie termic (cu motor de ardere internă), şi a următoarelor tipuri de autovehicule, după cum urmează: autovehicul hibrid (…) având un preţ de achiziţie de maxim 100.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie să asigure un avans de minim 25% din preţul de achiziţie al autoturismului; autovehicul electric hibrid (…), având un preţ de achiziţie de maxim 150.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie să asigure un avans de minim 30% din preţul de achiziţie al autoturismului; autovehicul pur electric având un preţ de achiziţie de maxim 150.000 lei, la care se adaugă TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie să asigure un avans de minim 30% din preţul de achiziţie al autoturismului”, se precizează în Nota de fundamentare pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, publicat joi de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Documentul publicat de MFP arată, totodată, că ecobonusurile şi ecotichetele din Programul „Rabla” vor fi acceptate pentru justificarea achitării avansului minim obligatoriu prevăzut în legislaţia aferentă Programului de stimulare cumpărării de autoturisme noi, aprobat prin OG 66/2014.

Modificările programului „Prima maşină” stipulează că ar putea fi cumpărate atât maşini clasicecât şi eco. De asemenea, poţi să iei o maşină nouă, chiar dacă ai mai avut una în proprietate. Ecobonusurile şi ecotichetele din Programul „Rabla” vor fi acceptate pentru justificarea achitării avansului minim obligatoriu pentru Prima Maşină.

 

Bugetul alocat pentru anul 2018 pentru cele două programe derulate de Administraţia Fondului de Mediu (AFM), în valoare de 253 milioane de lei, a fost suplimentat cu suma de 198 de milioane de lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search