Ai nevoie sa infiintezi o firma?

S.R.L.-ul (societate cu raspundere limitata) este o structura pe care o creezi pentru a desfasura o activitate in Romania sau oriunde in lume.
Este de departe cea mai raspandita forma de organizare a firmelor din Romania, datorat, printre altele, faptului ca asociatii raspund in limita capitalului social pe care il investesc, precum si usurintei managerierii acestei forme de organizare.

De asemenea, este si cel mai ieftin mod de a infiinta o firma.
Capitalul social minim al unei firme este 200 lei. Nu exista un maxim.
S.R.L-ul este condus de unul sau mai multi administratori. Administratorii pot fi si asociati in firma insa pot fi si administratori care nu sunt asociati.

Mai exista o varianta a S.R.L.-ului si anume S.R.L.-D-ul. Pentru a putea accesa aceasta forma de organizare este necesar ca asociatul/asociatii sa nu mai fi avut firme in Romania sau in Uniunea Europeana. De asemenea, la S.R.L-D este obligatoriu ca administratorul firmei sa fie si asociat. Spre deosebire de S.R.L.-ul normal, la S.R.L.-D, obiectul de activitate este limitativ si dupa 3 ani de activitate trebuie schimbata forma de organizare din S.R.L.-D in S.R.L.

Start typing and press Enter to search